qFEST u Beton kinu


U sklopu qFEST-a, festivala drugog i drugačijeg, ovog vikenda na programu su projekcije filmova u Beton kinu, u Domu mladih, Split. U četvrtak, 15. lipnja s početkom u 20 sati na programu je niz kratkih filmova koji se iz različitih perspektiva bave pitanjem drugačije seksualnosti. Na rasporedu su filmovi Piscina (Leandro Goddinho, 2016.), Nasser (Melissa Martens, 2016.), Scar Tissue (Nish Gera, 2017.) te Schleierhaft (Tim Ellrich, 2016.). U petak, 16. lipnja, također s početkom u 20 sati na programu je film Weg van de Kerk (Robin Vogle, 2016.) koji iz osobne perspektive redatelja donosi priču o gay seks klubu Church u Amsterdamu.

Piscina (Leandro Goddinho, Njemačka/Brazil, 29’, 2016.) 

 qFEST, festival drugog i drugačijeg organizira se u susret splitskom prideu, a program filmskih projekcija realiziran je u suradnji s International Queer & Migrant Film Festivalom iz Amsterdama.
Festival qFEST organiziira kolektiv queerANarchive u partnerstvu s organizacijama i inicijativama Bitcherin, Flomaster, International Queer & Migrant Film Festival, Koalicija udruga mladih, Queer Sport Split, Rišpet i Uzgon. 



Weg van de Kerk (Robin Vogle, Nizozemska, 54’, 2016.)

Projekcije filmova realizirane su uz financijsku podršku HAVC-a. 

Scar Tissue (Nish Gera, Nizozemska/Belgija, 15’, 2017.) 



PROGRAM 


queerANarchive & Internationa Queer and Migrant Film Festival / Beton kino / Dom mladih
15. lipnja / 20 sati
qFILM
Piscina (Leandro Goddinho, Njemačka/Brazil, 29’, 2016.)
Piscina je film koji prikazuje pokušaj Claudije da shvati povijest svoje bake. U tom poduhvatu ona upoznaje Marlene, stariju ženu koja je u praznom bazenu izgradila hommage vlastitom sjećanju.
Nasser (Melissa Martens, Nizozemska, 15’, 2016.)
Nizozemsko-marokansku trinaestogodišnjakinju Nassiru prijatelji zovu Nasser. Kad Nassira dobije svoju prvu menstruaciju njena majka smatra da je došlo vrijeme da se počne ponašati kao mlada žena, no osjeća li Nassira isto?
Scar Tissue (Nish Gera, Nizozemska/Belgija, 15’, 2017.)
Dok divlja građanski rat u Siriji, Sami je napustio svoj rodni grad Damask i sada živi u Amsterdamu. Nada se da će tamo izgraditi dom i otvoreno živjeti kao gej muškarac. Slučajan susret s Johanom vodi ga u dugu noć koja razotkriva sukobe dvaju svjetova.
Schleierhaft (Tim Ellrich, Austria,14’, 2016.)
Suočen sa seksualnošću svojih očeva Adel traži vlastitu toleranciju u jednom tradicionalnom svijetu.
*Filmovi se prikazuju na izvornom jeziku uz titlove na engleskom jeziku.

queerANarchive & Internationa Queer and Migrant Film Festival / Beton kino / Dom mladih
16. lipnja / 20 sati
qFILM Weg van de Kerk (Robin Vogle, Nizozemska, 54’, 2016.)
Klub chUrch u Amsterdamu mjesto je koje nudi slobodu i besprimjeran seks bez osude. Pomičući vlastite granice redatelj filma progovara o seksualnim identitetima, ne-monogamiji i povezivanju različitih svjetova.
*Film se prikazuje na izvornom jeziku uz titlove na engleskom jeziku.



Primjedbe

Popularni postovi